Cégtörténet
PDF Print Email

img_1333PRESTIGE PRODUCTS HUNGARY KFT.

A céget 1996-ban alapították, mint WELLA HUNGARY. 1998-ban elkülönült a fő WELLA csoporttól, és már mint egy teljesen független cég működött – COSMOPOLITAN COSMETICS Kft. néven.

A COSMOPOLITAN COSMETICS Kft. rövidesen piacvezetővé vált a kategóriájában – az úgynevezett Lifestyle illatkategóriában. Ebben az időben a cég által behozott termékek közé tartozott a Puma, Mexx, Gabriela Sabatini, 4711 Original Eau de Cologne. A Naomi Campbell márka forgalmazási jogának megszerzése 1999-ben, a Bruno Banani 2001-ben és a Cindy Crawford 2002-ben egy újabb fellendülési időszakot jelentett a cég életében.

Viszont a cég nem csak a Lifestyle illatkora koncentrált, hanem Szelektív és Prémium kategóriájú parfümöket is forgalomba hozott. Ezen kategóriában megjelent a Gucci ,a Rochas, a Anna Sui, a Trussardi (2000),a Mont Blanc (2001) és az Escada (2002).

2003-ban, a WELLA és a Procter&Gamble egybeolvadt és a céget átnevezték P&G Prestige Products-ra. A portfólióját kibővítették további forgalmazási engedélyek megszerzésével, mint Tom Tailor (2004), Max Mara (2004) és Dolce&Gabbana(2006)

A Wella and Procter&Gamble fúziója megerősítette a cég piaci helyzetét. A széles portfólió és az erős piaci helyzet kombinációja révén létrejött Magyarország elsőszámú parfüm disztribútor cége. A vállalat piacvezető szerepét tovább erősítették, azon 2007-ben megjelent márkák, mint Hugo Boss, Lacoste, Valentino, Baldessarini, Laura Biagiotti, Christina Aguilera.

2007. júliusában a P&G Prestige Products Hungary Kft. a GLAMOUR a. s. leányvállalatává vált, így Cseh tulajdonú lett, és a nevét megváltoztatták Prestige Products Hungary Kft.-re. A PPHU tulajdonosa a profi Glamour a.s. disztribútor céggel, amely mint a regionális kategória vezető jelenti a garanciát és tükrözi a vállalat stratégiáját, hogy növekedjen és nyerjen nemcsak lokálisan, hanem regionálisan is.

Glamour – Vezető a kozmetikumok forgalmazásában

GLAMOUR a.s-ot 1990-ben alapították az akkori Csehszlovákiában, Brünn-ben. A cég székhelyének kiválasztása stratégiai szempontból esett Brünn városára, a régi Csehszlovákia közepére. Csehszlovákia kettéválása után (1993), az új független vállalatot  Szlovákia központjában alakították ki – Besztercebányán (Banska Bystrica). 2007 júliusában a Glamour a.s. összeolvadt a Prestige Products vállalattal, melynek így Csehországban (Prága), Szolvákiában (Pozsony) és Magyarországon (Budapest) vannak leányvállalatai. Ezen együttműködés eredménye képpen a Glamour Group betöltötte a kategória regionális vezető szerepét a közép-európai piacon. Továbbá 2010-ben a Glamour kiszélesítette portfólióját egy másik cég beolvasztásával – ez esetben a Wella Professional vállalattal – amit ma Hair Care Professional-nak hívnak, hogy más kozmetikai termékek területét is megtudja hódítani.

20 év sikeres marketing építés és szelektív kozmetikumok forgalmazása után a GLAMOUR group valódi piacvezető lett az üzleti tevékenységek piacán. Jelenleg több mint 50 világszerte ismert márkát képviselnek a szépségipar különböző területeiről. Széles kínálatában ugyanúgy megtalálhatunk parfüm márkákat, kozmetikai szereket, arcápolási termékcsaládokat, mint hajápolási termékeket. Csak egy kis ízelítő a leghíresebb nevekből: La Prairie, Juvena, Matis, Bvlgari, Versace, Revlon, Lanvin, S.Ferragamo, Fenjal, Tom Tailor, Naomi Campbell, Replay, Christina Aguilera etc.

A Glamour group-ba számos cég és divízió tartozik, attól függően, hogy milyen terméket forgalmaznak, mely lehet: szelektív márkák forgalmazása, fél-szelektív márkák forgalmazása valamint salon márkák forgalmazása, amely minden kozmetikai termékkel – parfüm, smink, bőrápolási és hajápolási termék - foglalkozik.

A GLAMOUR a. s. tagjai:

Cseh Köztársaság:

Glamour a. s., Brno – igényes kozmetikumok forgalmazása
Prestige Products Czech Republic s.r.o. , Prága – Fél-szelektív kozmetikumok és dekor kozmetikumok forgalmazása
HairCare Professionals s.r.o. - hajápolási termékek forgalmazása

Szlovákia:

Glamour Slovakia a. s. , B. Bystrica – szelektív kozmetikumok forgalmazása
M.F.I. , B. Bystrica – dekor kozmetikumok forgalmazása
Prestige Products Slovensko s.r.o. , Bratislava – szelektív és félszelektív kozmetikumok forgalmazása
HairCare Professionals s.r.o. - hajápolási termékek forgalmazása

Magyarország:

Prestige Products Hungary Kft., Budapest – szelektív és félszelektív kozmetikumok forgalmazása
HairCare Professionals Kft. - hajápolási termékek forgalmazása


Prestige Products Hungary Kft. folytatja a növekedést és terjeszkedést, középpontba helyezve a jelenlegi portfólióját, de tovább szélesítve azt. Tárgyalások folynak újabb termékek behozataláról és hamarosan újabb márkák fognak megjelenni a jelenlegi portfólióban.

A cég felépítése magába foglalja a saját marketing, értékesítési és logisztikai osztályokat, saját DTP stúdiót, saját logisztikai központot, valamint motivált menedzsereket és területi képviselőket akik nagy lelkesedéssel végzik munkájukat.

Prestige Products Hungary Kft. székhelye egy modern 3 szintes épületben található, mely magában foglalja az irodákat, logisztikai központot, raktározási és csomagolási egységeket egy helyen. Munkatársaink a legújabb techológiákkal felszerelt modern környezetben dolgoznak, mely magában foglalja a vezeték nélküli hálózatokat, biztonsági rendszereket, légkondicionált helységeket és egyéb kényelmi létesítményeket.

A jelenlegi nagy portfólió ellenére, a Prestige Products Hungary Kft.-nek van még betöltetlen kapacitása. A lehetőségek és tartalékok az emberi erőforrásokban, technológiákban, raktárakban és a számítógépes rendszerekben további növekedést tesznek lehetővé. A Prestige Products Hungary Kft. nyitott minden javaslatra a lehetséges együttműködésre mind gyártók mind pedig ügyfelek részéről. (a "KAPCSOLAT" menü alatt megtalálja elérhetőségeinket.)

 
balvirg
Prestige Products Hungary Kft. 1044 Budapest, Íves út 10. Telefon: (1) 801-8700. Fax: (1) 801-8701, (1) 801-8712 -
jobbvirg